Web Analytics Made Easy - Statcounter

ییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: خبرگزاری جمهوری اسلامی به واسطه فعالیت رسانه‌ای خود همچون بازوی شرکت‌های دانش‌بنیان در معرفی ظرفیت‌های بزرگ فناور کشور به شمار می‌آید.

دکتر مسعود میرزایی شهرابی روز چهارشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مشهد اظهار کرد: کارها و فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان با حمایت ایران اکونومیست پایدار خواهند بود و ایران اکونومیست همچون عصای دست پارک علم و فناوری برای محقق شدن مطالبات قانونی شرکت‌های دانش بنیان نقش بسزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش شرکت‌های فناور در تامین امنیت کشور در سالهای آتی بیان کرد: بسیاری از کشورهای دنیا با تغییر مسیر استفاده از انرژی، قصد تغییر و استفاده از انرژی هیدروژنی را دارند تا دیگر به انرژی نفت وابسته نباشند و این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه خلیج‌فارس، اقتصاد خود را بر مبنای فروش نفت قرار داده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: بر همین اساس کشور ما نیز به جای مبنا قرار دادن بر اقتصاد نفتی، باید بتواند خود را به سطحی از علم و ابزار برساند که با تغییر اقتصاد نفتی به هیدروژنی دچار چالش نشود و این راهی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی با نشان دادن آینده، از ما خواسته است تا توان خود را در این زمینه ارتقاء دهیم.

او با اشاره به اینکه باید اقتصاد نفتی را به سمت سایر منابع اقتصادی همچون معدنی تغییر داد، افزود: یک درصد جمعیت دنیا در کشور ایران ساکن هستند و این در حالی است که حدود چهار درصد معادن دنیا نیز در کشور ما قرار دارند، به همین دلیل باید به جای  فروش مواد خام، تولیدات با ارزش افزوده معدنی را در صادرات خود مورد توجه قرار دهیم.

میرزایی بیان کرد: با تشکیل پردیس صنایع معدنی در منطقه شرق کشور می‌توانیم از ضایعات معدن آهن، که به عنوان باطله نام برده می‌شود، چندین محصول دیگر نیز استخراج کرد و با قیمت بسیار خوبی آن را در صادرات مورد استفاده قرار داد.

وی با اشاره به شعار سال با عنوان "تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین" گفت: یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب افزایش ۲ برابری شرکت‌های فناور است و بر همین اساس لازم است با منطق و آینده‌نگری در مسیر افزایش شرکت‌های دانش بنیان گام برداشت و شکل‌گیری پردیس صنعتی و معدنی در شرق کشور ضمن تعمیق فعالیت‌های علمی منجر به افزایش اشتغال در این منطقه از کشور نیز خواهد شد.

                                                                                 

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی افزود: از سوی دیگر با شکل‌گیری پردیس صنعتی و معدنی در این منطقه که در مجاورت کشور همسایه ما قرار می‌گیرد، می‌توانیم در مسیر دیپلماسی علمی نیز گام برداشته و در ادامه بتوانیم شبیه به این شرکت‌های فناور را در کشور افغانستان ایجاد کنیم تا در نهایت با ایجاد اشتغال برای آنها، بتوانیم برای کشور خودمان امنیت پایدار ایجاد کنیم زیرا نبود شغل باعث ایجاد بسیاری از ناهنجاریها و آسیبها می‌شود.

او اظهار کرد: دغدغه‌های پارک علم و فناوری خراسان رضوی حمایت از شرکت‌های نوپایی است که در این منطقه از کشور مشغول به فعالیت هستند، تا آنها بتوانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و این در حالی است که منابع اعتباری و زمین برای ایجاد شرکت‌های نوپا از سوی پارک علم و فناوری محدود است و بر همین اساس مذاکراتی برای در اختیار قرار گرفتن برخی اماکن بدون استفاده برای استقرار شرکت‌های نوآور در دست اقدام است.

میرزایی گفت: این شبهه مطرح شده است که ایجاد شرکت‌های دانش بنیان منجر به از بین رفتن بسیاری از شرکت‌های دیگر و بیکاری افراد خواهد شد و این در حالی است که با از بین رفتن مشاغل سنتی، تعداد بسیاری شغل در شرکت‌های فناور و پیش‌رو ایجاد خواهد شد.

رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی در ادامه اظهار کرد: ایران اکونومیست وظیفه ذاتی خود می‌داند تا با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی که در شعار سال بیان شده است، در کنار پارک علم و فناوری خراسان رضوی قرار گیرد.

حسینعلی راشکی افزود: اطلاع رسانی از سوی ایران اکونومیست و استفاده از ابراز رسانه‌ای خود برای پیشبرد اهداف کلان انقلاب اسلامی ایران در مسیر جهاد تبیین و معرفی دستاوردهای نظام از اهمیت بسزایی برخوردار است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: خبرگزاری جمهوری اسلامی ، انقلاب اسلامی ایران ، مشهد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خبرگزاری جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی ایران مشهد پارک علم و فناوری خراسان رضوی خبرگزاری جمهوری اسلامی شرکت های دانش بنیان ایران اکونومیست شرکت های فناور انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۸۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود