Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مشهد- ايرنا- سه ميليون معتاد در کشور، آخرين آمار رسمي از گرفتاران به اين پديده انساني پرآسيب براي اجتماع است که از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام شد. گرفتاران چنگال سياه افيون که مهار امورشان در اختيار مواد مخدر و رسيدن و نرسيدن آن است. زندگي مي کنند تا مصرف کنند و مصرف مي کنند تا زندگي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معتادان خسته از ادامه اين مسير باطل و بي سرانجام و خانواده هايشان مستاصل از وضعيت تاريک آنها، به دنبال راهي براي رهايي از اين ورطه هلاکت هستند. راههايي که بسياري از آنها علمي و داراي مجوز است و مي تواند زمينه اي براي رهايي فرد از اعتياد شود در عين آنکه روشهاي غيرمجاز و بي قاعده ترک اعتياد نيز بدون مبناي علمي به دليل تبليغات گسترده و جذاب البته مقطعي و کوتاه مدت، مشتريان بسياري دارد.
در ميان راهها و شيوه هاي درماني مجاز، علمي، داراي پروتکل و برنامه کدام يک موثرتر است؟ آيا اين درمانها نتيجه بخش است و کداميک بيش از همه قطعي و ماندگارتر مي باشد و تا چه حد به نتيجه مطلوب مي انجامد؟ اينها موضوعي پراهميت براي معتادان، خانواده هايشان و نيز درمانگران است.
به منظور بررسي اجمالي اين موضوع ميزگردي با حضور معاون پيشگيري اداره کل بهزيستي خراسان رضوي، کارشناس متخصص درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، کارشناس حوزه اعتياد و نمايندگاني از دو تشکل مردم نهاد فعال در حوزه درمان اعتياد در ايرناي مشهد برگزار شد.
* شناخت اعتياد تنها مبناي درمان صحيح و علمي
نماينده يکي از سازمانهاي مردم نهاد در حوزه درمان اعتياد(کنگره 60) در ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: هنوز شناخت درستي از اعتياد وجود ندارد. از اين رو روشهاي درمان آن قطعي و خيلي موثر نيست.
محمد فلاح افزود: بايد اعتياد و شيوه هاي علمي درماني آن تعريف شود تا شرايطي را که فرد را به جايي مي رساند که از خانواده و همه چيزش براي مواد مخدر مي گذرد به خوبي تشريح و شناسايي کند.
وي به ابعاد مختلف جسمي و رواني اعتياد اشاره و بيان کرد: زماني همه تمرکز بر روي بعد جسماني اعتياد بود و فرد معتاد به `جزيره` تبعيد مي شد اما امروز مشخص شده اين روش موفق نيست از اين رو طي سالهاي اخير روشهاي مواجهه و درمان اعتياد تغيير کرده اند.
نماينده سازمان مردم نهاد فعال در حوزه درمان اعتياد ادامه داد: اعتياد درمان دارد اما به درستي اين درمانها را نمي شناسيم. اغلب واقع شيوه هاي اتخاذ شده کنوني متناسب با شرايط معتاد و ابعاد مختلف روحي، رواني و اجتماعي وي نيست.
وي گفت: تا پيش از کشف ميکروب توسط پاستور بسياري جان باختند که ناشي از ناآگاهي بود. امروز وضعيت در حوزه ترک اعتياد همينگونه است. چون اين شناخت را نداريم مي گوييم درمان ندارد در حالي که بايد اعتياد را شناخت و تعريف درستي از آن داشت. تا زماني که صورت مساله اعتياد مشخص نشود نمي توان گفت اعتياد بيماري مزمن، لاعلاج و پيشرونده است.
فلاح افزود: اقداماتي که در حوزه کنترل اعتياد در جامعه انجام مي شود خيلي خوب اما فقط کنترلي است. امروز فرهنگ اعتياد و مصرف مواد تغيير کرده چنانکه قرارگيري خراسان رضوي در جوار مرز مطرح نيست زيرا مواد افيوني مورد مصرف همينجا توليد مي شوند.
وي ادامه داد: راههاي متعددي براي ترک اعتياد وجود دارد و فعاليت تشکل مردمي کنگره 60 يکي از همين راهها و مبتني بر `درمان نگهدارنده` در سايه شناختي است که از اين بيماري براي ما حاصل شده است.
نماينده سمن کنگره 60 گفت: اين تشکل جمعيتي به عنوان راهنما براي درمان اعتياد است و تلاش دارد به مصرف کننده راهي نشان دهد که خود طي کند زيرا فرد بايد به جايي برسد که خود خواهان درمان اعتياد شود.
* تنوع درمانهاي تخصصي در حوزه اعتياد
کارشناس درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي نيز در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: طيف متنوعي از روشهاي درمان اعتياد در اين استان وجود دارد بطوري که هيچ مدل درماني در جهان نيست که در خراسان بکار گرفته نشود. حتي برخي از اين شيوه ها و مدلهاي درماني بسيار تخصصي تر و کارشناسي تر از ساير نقاط دنيا بکار گرفته شده اند.
دکتر حميد جمعه پور افزود: درمانهاي استاندارد اعم از NA تا کنگره 60 که از نوع خودياري و ورود سمنها به اين حوزه است تا درمانهاي ساختارمند، همه داراي راهنما و برنامه هستند. اين مجموعه بخش رسمي و مجاز فعال در حوزه ترک اعتياد است و در کنار آن درمانهايي نيز وجود دارد که نه تنها رسميت ندارند بلکه استاندارد، تاييد شده و قانوني نيستند.
وي ادامه داد: بر اين اساس ويتريني از انواع روشهاي درمان اعتياد در خراسان رضوي فراهم شده است. فضايي که هر معتادي با هر شرايطي مي تواند به مرکز مورد نظر خود حتي از نوع خودياري و کمپها مراجعه کرده و درمان شود
* اعتياد فاقد درمان سريع و قطعي
اين کارشناس ارشد و متخصص حوزه درمان اعتياد همچنين اعتياد را امري پيچيده توصيف و بيان کرد: ساده انگاري است اگر بگوييم چرا با اين همه مرکز و متخصص، جمعيت معتاد کم نمي شود. اعتياد بيماري مزمن و پيشرونده است که براي آن درمان سريع و قطعي وجود ندارد لذا فرد درمان شده تا آخر عمر بايد با روند درمان اعتياد در ارتباط باشد.
وي ادامه داد: همينکه بخش قابل توجهي از معتادان جذب مراکز متعدد درماني شوند خود اقدامي ارزشمند است زيرا با درمان تخصصي و استاندارد آشنا شده و تکليف برايشان مشخص مي شود.
* 380 مرکز درماني با 46 هزار معتاد
معاون پيشگيري اداره کل بهزيستي خراسان رضوي نيز در ميزگرد تخصصي ايرنا در مشهد گفت: وضعيت اعتياد در اين استان نسبت به ساير استانها خيلي نگران کننده نيست. 46 هزار معتاد زير پوشش 383 مرکز مختلف درماني بهزيستي در خراسان رضوي هستند و گروههاي امدادرسان سيار نيز به 22 هزار معتاد خدمت اوليه مي دهند.
مسعود هنربخش افزود: 302 کلينيک درمان سرپايي بهزيستي هم 16 هزار معتاد و نيز 63 کمپ يا مراکز اقامتي بهبودي 11 هزار نفر را در خراسان رضوي زير پوشش دارند.
وي ادامه داد: مراکز گذري درمان و کاهش آسيب نيز شامل 9 مجموعه 15 هزار معتاد را پوشش داده و چهار هزار و 200 نفر ديگر هم در 6 مرکز سرپناه شبانه در خراسان رضوي خدمات دريافت مي کنند.
معاون اداره کل بهزيستي خراسان رضوي گفت: همچنين 112 نفر در سه خانه بين راهي يا همان مراکز توانمندسازي و جامعه پذيري بهبوديافتگان اعتياد زير پوشش هستند. بر اين اساس عمده مراکز بهزيستي، در حوزه درمان اعتياد و کاهش آسيبهاي ناشي از آن فعال هستند.
* 62 درصد معتادان خراسان رضوي در مشهد
کارشناس درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي نيز در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: 62 درصد معتادان اين استان با جمعيت 85 هزار نفر ساکن مشهد هستند. پنج هزار نفر از کل معتادان استان هم متجاهر و داراي رفتارهاي پرخطر بوده که ساماندهي آنها در دست انجام است.
دکتر جمعه پور افزود: اکثر اقدامات و برنامه ها در راستاي ساماندهي اين جمعيت است. در حوزه درمان نيز مراکز مجاز متعدد به تناسب شرايط و وضعيت معتادان فعاليت دارند.
وي ادامه داد: 750 مرکز متادون درماني و کلينکهاي درمان سرپايي در خراسان رضوي وجود دارد که از اين تعداد 690 مورد در مشهد فعالند و از اين نظر بعد از تهران، خراسان رضوي دومين استان کشور محسوب مي شود.
* تمرکز رويکردها بر کاهش آسيب اعتياد و درمان
معاون اداره کل بهزيستي خراسان رضوي در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: در برخورد با معضل اعتياد تمرکز بر کاهش آسيب است. خيلي نمي توان ادعا کرد اعتياد درمان شده لذا همه اقدامات تنها در راستاي کاهش آسيبهاي اين پديده ناهنجار است.
هنربخش افزود: مراکزي همچون دي.آي.سي که به نوعي معتادان پرخطر را به مراکز درماني وصل مي کند و مي کوشد در شيوه و نوع مصرف آنها تغيير ايجاد کرده و به سوي درمان با متادون و دارو ببرد از جمله اين اقدامات در کاهش آسيبها است.
وي ادامه داد: `سرپناه شبانه` نيز به معتادان پرخطر کمک مي کند ساعاتي از شبانه روز را در اين مراکز گذرانده، از برخي اقدامات درماني بهره مند شده تا با افزايش رغبت و انگيزه در آنان زمينه رفتارهاي پرخطر کاهش يابد و به شيوه هاي درماني مطمئن روي آورند.
معاون اداره کل بهزيستي خراسان رضوي بر لزوم استفاده از ظرفيتهاي مردمي در اين حوزه و پاي کار آوردن اين توان تاکيد و بيان کرد: در عين حال بايد توجه داشت اگر همين سازمانها بطور خودجوش، بدون برنامه و پروتکل علمي عمل کنند آسيبهاي بيشتري در پي خواهد داشت.
* درمان اعتياد با تمرکز بر ابعاد جسمي و روحي
مسئول اطلاع رساني يک سمن فعال ديگر در حوزه اعتياد به نام `انجمن معتادان گمنام` نيز در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: درمان اعتياد مغز فرد را درگير مي کند اما در عمده روشها و شيوه هاي درماني بعد جسمي آن ديده مي شود و بعد روحي اعتياد کمتر مورد توجه است.
عقيل افزود: فرد معتاد از نظر جسمي، رواني و روحي درگير اعتياد است ضمن آنکه شکل اعتياد و مواد مصرفي هم بسيار متفاوت و از سنتي به صنعتي تبديل شده اند.
وي ادامه داد: اعتياد شرايطي در وجود فرد ايجاد مي کند که زندگي، موقعيت اجتماعي، خانوادگي و اعتبار خود را رها کرده و روح و جسمش به مرور توامان دچار تغييرات اساسي مي شود.
او گفت: اين تخريب اگر براي فرد مشهود باشد هرگز اين مسير را طي نمي کند. امروز تلاش ما بازسازي اين ابعاد تخريب شده در معتادان است. اين مجموعه تلاش مي کند در جذب معتادان با تکيه بر اصل گمنامي و حفظ حيثيت و آبروي افراد همه اين ابعاد را در کنار هم ببيند.
مسئول اطلاع رساني سمن انجمن معتادان گمنام افزود: برنامه بهبودي ما به صورت مساوي در اختيار افراد قرار مي گيرد و همه در هر نقطه اي با هر شرايطي مي توانند بدان وارد شوند. ضمن آنکه تلاش ما براي عملکرد موثرتر در اين حوزه بر تعامل و همکاري نزديک با دستگاههاي مسئول و ساير تشکلهاي رسمي و مرتبط است.
* ضرورت رويکرد علمي در فعاليت سمنهاي حوزه اعتياد
معاون پيشگيري اداره کل بهزيستي خراسان رضوي در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: طي سالهاي اخير تشکلهاي مردم نهاد در حوزه اعتياد ورود جدي يافته اند. امروز نياز است دولت و مردم با بسيج همگاني در خصوص علمي کردن رويکردها و فعاليتهاي سمنها هم در حوزه پيشگيري و هم درمان اقدامات موثرتري انجام دهند.
هنربخش افزود: در بحث درمان هر جا توانسته ايم گروههاي مردم نهاد را با متخصصان مرتبط کنيم اتفاقات بهتري روي داده است. نمونه آن در حوزه کمپها بود که در کنار کار مردمي امروز فعاليتهاي تخصصي را در درمان معتادان انجام مي دهند.
وي ادامه داد: افرادي که به نوعي خود درگير اعتياد بوده و مرحله پاکي را گذرانده اند توانسته اند امروز در کنار متخصصان و کارشناسان امر اثرات پايدارتري را در معتادان ايجاد کنند. آنچه در بحث درمان اعتياد بسيار موثر است آنکه در کنار سم زدايي، مداخلات روانشناختي و نگهدارنده و به نوعي مسلح کردن معتاد به مهارتها و ابزارها براي ادامه زندگي انجام شود.
معاون اداره کل يهزيستي خراسان رضوي گفت: در درمان اعتياد بايد به ابعاد مختلف پرداخت و بر روي همه مباحث کار کرد اما به نظر مي رسد درماني که جامعتر و فراگيرتر است `درمان اجتماع مدار و TC` است که هزينه آن نسبت به ساير روشهاي درمان اعتياد سنگينتر مي باشد.
نماينده سمن کنگره 60 هم گفت: فعاليت ما متمرکز بر ابعاد مختلف جسمي، رواني و روحي افراد است زيرا نتيجه روشي مطلوبتر است که مبتني بر اصول علمي و شرايط افراد باشد. بر اساس اصول اين تشکل، مصرف کننده در سه وجه دروني تخريب شده و بايد همزمان در هر سه وجه جسم، روان و جهانبيني يا تفکر و انديشه به تعادل برسد.
فلاح افزود: در اين مجموعه فرآيند به تعادل رساندن اين مثلث 11 ماه به طول مي انجامد که در کنار درمان جسم در قالب کارگاهها و جلسات هفتگي فرد از نظر جهانبيني و رواني آموزشهايي دريافت مي کند تا در نهايت به شرايط متعادل برسد تا بازگشت وي به اعتياد دشوار شود.
وي ادامه داد: امروز اين مجموعه در کشور با سابقه 18 ساله 50 نمايندگي دارد که 20 نمايندگي در تهران، مشهد و نيز در شهرستانهاي نيشابور و شيروان هر کدام يک نمايندگي دارد.
نماينده سمن کنگره 60 گفت: هم اکنون در مشهد 720 نفر در حال گذراندن فرآيند 11 ماهه ترک اعتياد هستند و 450 نفر ديگر هم تاکنون از اعتياد رها شده اند. هر مجموعه اي بر اساس شناخت، تفکر و اعتقادات خود روشي را در پيش مي گيرد. معتقديم فرد بايد درمان شود و براي درمان تعريف داريم که فرد بعد از ترک بدون هيچ دارويي بتواند زندگي کرده و امورات خود را انجام دهد و در اين راستا تاکيد بر کيفيت است تا کميت.
وي افزود: اگر يک معتاد به درستي درمان شود بهتر از آن است که 100 نفر وارد مجموعه شوند و درمان نشوند چنانکه در بررسيهاي يک ساله آمار بازگشت به اعتياد در اين شيوه درمان دو درصد است.
فلاح ادامه داد: هم اکنون مراجعان و متقاضيان زيادي در نوبت هستند حتي از يک سال قبل و در اين ميان ظرفيت و توان ما پذيراي بيش از اين نيست.
مسئول انجمن معتادان گمنام نيز گفت: در بحث اعتياد اموري که مربوط به تخصصهاي خاص مي شود بطور کل در حيطه کاري اين انجمن نيست. هيچ شرايط عضويتي براي افراد نداريم و بايد خود آنان خواهان ترک باشدند و تمايل نشان دهند.
احمد افزود: منبعي در خدمت اجتماع هستيم و سعي مي کنيم از هر وسيله اي براي رساندن پيام بهبودي افراد معتاد به جامعه استفاده کنيم و از سويي جاذبه ايجاد نموده تا معتاد با برنامه بهبودي مواجه شود.
وي ادامه داد: خدمات اين مجموعه حاصل تجربه 70 ساله در دنيا، 25 ساله در ايران و تجربه 18 ساله در خراسان رضوي است. هم اينک در سطح خراسان رضوي 600 گروه فعال داريم که در قالب دو هزار و 512 جلسه در هفته به معتادان خدمات درماني مي دهند.
مسئول انجمن معتادان گمنام گفت: بخشي از مشکل، فقدان شناخت صحيح از اعتياد و فرد معتاد است که موجب مي شود در تصميم گيريها دچار اشتباه شويم. امروز انجمن در حوزه بهبودي تلاش مي کند و دليل موفقيت و اقبال به آن نيز رعايت گمنامي و آبروي افراد است. با اقدامات روانشناختي و اجتماع محور بر روي ابعاد ديگر اين بيماري هم کار مي شود که خود عاملي در ماندگاري فرد در شرايط ترک اعتياد است.
وي افزود: اساس کار ما کمک درماني يک معتاد به معتاد ديگر با تغيير در رفتار و گفتار و انديشه است که به صورت رايگان انجام مي شود و دردسترس بودن انجمن خود به اقبال افراد به آن خيلي کمک مي کند چنانکه هم اکنون بيش از 250 جلسه در نقاط مختلف مشهد برگزار مي شود.
جعفر مسئول انجمن معتادان گمنام نيز در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: هم اکنون در مراکز اقامت اجباري اين انجمن فعال است چنانکه جلسات آن در سطح 31 زندان خراسان رضوي در مجموع شامل 68 جلسه در هفته برگزار مي شود.
وي افزود: در 355 کلينيک درماني و نيز 266 مرکز در مشهد و 89 مرکز در شهرستانها براي همدردهاي خود خدمات متعددي ارائه مي دهيم. در اين ميان اقدامات تخصصي چون سم زدايي را به متخصصان آن واگذار کرده ايم و ماندگاري بعد از ترک را در قالب اقدامات انجمن دنبال مي کنيم.
* مراکز غيرمجاز
کارشناس درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان نيز در ادامه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: براي جذب معتادان و تشخيص درمانهاي استاندارد از غيرمجاز نياز به اطلاع رساني بيشتر است.
دکتر جمعه پور افزود: يکي از اهداف اوليه درمان آن است که فرد به مجموعه تخصصي مرتبط شود. بدين منظور بايد اطلاع رساني بيشتري صورت گيرد تا همگان بدانند زمان آن گذشته که بگويند درمان نيست اما درمان به شيوه اي اصولي و علمي بايد انجام شود.
وي ادامه داد: مراکز غيرمجاز ترک اعتياد از گذشته تا امروز وجود داشته و دارند زيرا گروهي آسيب ديده از اعتياد که از شرايط خود خسته شده اند و براي ترک حاضرند به هر وسيله اي و روشي متوسل شوند مشتريان آنها هستند.
کارشناس درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر خراسان گفت: مراکز غيرمجاز هم با عنوانهاي جذاب و گول زننده اي همچون `ترک اعتياد با برق، تضميني، در يک ساعت، مدل اقامتي، استخر آب سرد، سگ درماني و ايجاد وحشت در فرد معتاد براي ترک` از اين فرصت سوء استفاده مي کنند.
وي همه اين ادعاها را `دروغ` توصيف و بيان کرد: درماني که در طول زمان، مداوم و با آرام باشد معمولا ماندگاري بيشتري دارد حال آنکه زماني روشهايي همچون `URD` وجود داشت که طي آن پس از چند ساعت سم زدايي به فرد اعلام مي شد درمان شده اما بعد از مدتي به حدي آمار بازگشت به اعتياد زياد شد که وزارت بهداشت آن را ممنوع کرد.
دکتر جمعه پور تاکيد کرد: درمان سريع اعتياد، ماندگاري ندارد. درمان معجزه آسا، سريع، فوري و قطعي نداريم اما مراکز غيرمجاز عموما با اين ادعا وارد مي شوند و بازگشت به اعتياد با اين روشها بسيار بالا و بيش از 90 درصد است.
* پلمپ 60 کمپ و مرکز غيرمجاز ترک اعتياد طي 9 ماه گذشته
معاون اداره کل بهزيستي خراسان رضوي در اد امه ميزگرد ايرنا در مشهد گفت: براي برخورد با مراکز غيرمجاز از سه سال پيش گروههاي نظارتي با همکاري و حمايت شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فعال شدند که متشکل از کارشناسان بهزيستي، دانشگاه علوم پزشکي، قوه قضاييه و پليس است.
هنربخش افزود: اين گروهها بر اساس گزارشهاي مردمي که از فعاليت کمپهاي غيرمجاز دريافت مي شود از مراکز ترک اعتياد بازديد و نسبت به پلمب موارد غيرمجاز اقدام مي کنند. در اين راستا قوه قضاييه و پليس همکاري خوبي دارند بطوري که از دي ماه پارسال تاکنون 60 کمپ و مرکز درماني غيرمجاز در مشهد پلمب شده اند.
خبرنگار: فاطمه يوسفي **انتشار: حسين کريم زاده
1906/1858
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۸۱۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، «امید شکری» عکاس مستند اجتماعی و مدیر پاتوق عکس عمیق استان با اشاره به این که در این نمایشگاه 25 اثر از مجموعه آثار تولید شده ام طی 15 سال عکاسی را با رویکرد مستند اجتماعی و در راستای به نمایش گذاشتن هنر، صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و مستند اجتماعی استان به نمایش می‌گذارم، تصریح کرد: این نمایشگاه فردا؛ هفدهم ماه جاری برای علاقه مندان در مجتمع طلای سفید دایر خواهد شد.

این هنرمند تقدیر شده از سوی هیئت داوران هشتاد و چهارمین جشنواره بین المللی «آساهی شیمبون» ژاپن و جشنواره بین المللی عکس «کاف» یکی از راه‌های معرفی عکاس به جامعه را برپایی نمایشگاه برشمرد و عنوان کرد: تولیدات هنری یکی از بسترهای مهم برای ایجاد شادابی و نشاط در جامعه است که در کنار آگاهی بخشی، گرایش‌های بیشتری را در عموم مردم ایجاد می‌کند تا به سمت هنر سوق داده شوند.

مدیر پاتوق عکس عمیق استان ادامه داد: از سوی دیگر نمایشگاه‌های هنری به ویژه نمایشگاه عکس رقابتی ناخواسته را برای جامعه عکاسی ایجاد و زمینه را برای تکاپو میان هنرمندان و خارج کردن هنرمندان از رکود فراهم می کند.

شکری خاطرنشان کرد: نمایشگاه «نگاهی به خراسان شمالی» فردا ساعت 19 به صورت رسمی در طبقه منفی یک مجتمع طلای سفید بجنورد دایر می‌شود و علاقه مندان تا بیست و سوم ماه جاری فرصت دارند تا هر روز از ساعت 16 تا 22 از نمایشگاه بازدید کنند.

خبرنگار : متین لنگری

انتهای خبر/

کد خبر: 1229522 برچسب‌ها نمایشگاه عکس بجنورد

دیگر خبرها

  • ادامه روند افزایش تدریجی دما در خراسان رضوی
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • بارش باران تا روز یکشنبه در خراسان رضوی ادامه دارد
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • لغزندگی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران لغزنده است